Bilde av husmodellen Nora fra ABChus
Husmodellen Nora fra ABChus er et godt eksempel på et moderne hus

Moderne husstil – det unike alternativet

Moderne hus kan være så mangt, og er et godt alternativ for deg som vil ha noe særegent.

Bilde av Eirin Skiaker

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 19.12.2022
Innhold:

De moderne husene er iøynefallende både utvendig og innvendig. Moderne hustyper kommer i mange ulike varianter, og det er derfor gode muligheter til å finne et hus som passer for deg.

Hva er et moderne hus?

Et moderne hus følger trendene i den tiden vi lever i. Minimalistisk, funksjonelt og nyskapende er gode nøkkelord for å beskrive stilen, og kan være et godt alternativ for deg som er på utkikk etter noe unikt og spennende.

En moderne husstil varierer naturlig nok med tanke på perioden huset bygges i, og har dermed et varierende uttrykk. Samtidig preges moderne hus også av visse fellestrekk.

Kjennetegn på moderne husstil

Stramme linjer og mye naturlig lys gjennom store vindusflater er et trekk du finner i de fleste moderne hus.

Fasaden gir også de moderne husene et særpreg. Utformingen av fasaden er gjerne mer unik, og har gjerne kreative sammensetninger av ulike materialer. For eksempel kan dette være både vertikal og horisontal trekledning i kombinasjon med mur og glass.

Les mer om: Tips som gjør boligen din funksjonell

Moderne boliger kombinerer gjerne eksperimentelle løsninger utvendig med det mer funksjonelle innvendig, med store rom og åpne løsninger.

Bilde av husmodellen Prato fra Boligpartner
Moderne hus med saltak: Husmodellen Prato hos BoligPartner viser at de moderne husene kan komme i mange varianter. Her med det tradisjonelle saltaket. Foto: BoligPartner

Taket på de moderne husene vil også variere. Moderne hus med saltak gir for eksempel et mer tradisjonelt preg, mens flatt tak er vanlig når det kommer til de moderne funkishusene.

Moderne hus kan være bedre tilpasset mindre tomter i urbane strøk, da de som regel er mindre plasskrevende enn andre hustyper.

Et moderne hus tilpasset dine behov

Husleverandørene har flere husmodeller med ulike stiler å velge mellom, gjerne med litt ulike egenskaper og funksjoner. Det skal derfor være mulig å finne varianter med en plantegning som passer deg og ditt liv.

Ser du etter et trygt alternativ for små barn, eller et hus tilpasset eldre mennesker, kan et moderne hus på ett plan være aktuelt. Har du behov for en ekstra inntekt kan det være lurt å sjekke ut de moderne boligene som kommer med en utleiedel.

Det er også lurt å tenke over hvilke muligheter og begrensninger de ulike husmodellene har. Uansett om du drømmer om et moderne hus med takterrasse, eller om du trenger et ferdighus tilpasset skrå tomt, må du på forhånd sjekke at dette faktisk er mulig.

Les også: Skrå eller flat tomt? Dette er forskjellene

Hva er forskjellen på funkishus og moderne hus?

I dagligtalen blir gjerne moderne hus omtalt som funkishus, men funkishusene er bare en av en rekke ulike stilarter som faller inn under begrepet moderne hus.

Funksjonalismen har nok likevel vært den mest dominerende stilretningen innen moderne arkitektur. De originale funkishusene er fremdeles inspirasjonen bak flere av de populære ferdighusene den dag i dag.

Modernistisk arkitektur

Modernismen er en retning innenfor arkitekturen som utviklet seg fra 1800-tallet, og fikk sitt gjennombrudd i Norge rundt 1930-tallet.

Modernistisk arkitektur kom som en reaksjon på historismen på 1800-tallet, men var også et resultat av økt etterspørsel i boligmarkedet.

Bilde av Operahuset i Oslo
Norsk arkitektur: Operahuset i Oslo et godt eksempel på moderne arkitektur i Norge, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta AS.

Modernismen kan deles inn i ulike epoker og stilarter som for eksempel funksjonalismen, futurismen og etterkrigsmodernismen.

Ettersom det praktiske og det minimalistiske ble vektlagt, benyttet den modernistiske arkitekturen seg særlig av glass, betong og stål. Andre materialer som murstein, treverk og aluminium er heller ikke uvanlig.

Ønsker du et moderne ferdighus?

Drømmer du om å bygge et ferdighus i moderne stil? Fyll ut skjemaet på denne siden og du vil bli kontaktet av husleverandører som tilbyr moderne ferdighus.

De kan hjelpe deg med å virkeliggjøre boligdrømmen din.

Få tilbud fra husleverandører nå!

Artikkelserie: Hustyper

Skal du bygge hus og er usikker på hva slags hustype du ønsker deg? Les artiklene våre om hustyper og finn din favoritt!

  1. Oversikt over hustyper
  2. Funkishus – et smart og stilrent alternativ
  3. Herskapelige hus: Kombinér tradisjon og funksjonalitet
  4. Jugendhus: Skill deg ut i gata
  5. Minihus – perfekt for en minimalistisk livsstil
  6. Moderne husstil – det unike alternativet
  7. Murhus – et vedlikeholdsfritt alternativ
  8. Tradisjonelt hus – det tidløse alternativet
  9. Trehus er fremdeles populært i Norge
Grafisk utsnitt av Hus.no logo