La oss hjelpe deg med radon

Ta ansvar for en trygg og sunn bolig for familien. Sammenlign tilbud fra radoneksperter idag.

Få tilbud på radonmåling og radontiltak

Motta tilbud på radonmåling eller radontiltak fra flere leverandører.

Illustrert ikon av en tommel opp.
Enkelt

Vi finner relevante leverandører, slik at du slipper å lete fram tilbud selv.

Illustrert ikon av en lommebok.
Spar penger

Sammenlign tilbud fra flere leverandører, og spar penger.

Illustrert ikon av et smilefjes med mobil i hånda.
Et trygt valg

Hus.no samarbeider kun med seriøse og pålitelige leverandører.

Når man eier bolig er det viktig å ha kontroll på radonnivåene. Dette kan måles selv over en lang periode, men det er enklere å la profesjonelle gjøre undersøkelsene for deg. Da vil du få mer konkrete tall å gå ut ifra, og om det er for høye verdier vil du kunne få råd og forslag til relevante radontiltak for å utbedre problemet.

Få tilbud nå

Radonmåling eller radontiltak – Hva ønsker du tilbud på?

For deg som ønsker å få gjennomført en radonmåling har vi utviklet en anbudstjeneste nettopp for dette formålet.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut det enkle skjemaet på denne siden, og vi vil videreformidle din forespørsel til relevante og pålitelige aktører som deretter vil komme til deg med sine beste tilbud.

Har du for høye radonverdier, og leter etter gode tilbud på radontiltak så kan vi hjelpe deg med dette også. Bare huk av for at du ønsker tilbud på radontiltak og ikke radonmåling i skjemaet, og du vil motta flere gode tilbud på radontiltak.

Så enten du er på jakt etter tilbud på radonmåling eller radontiltak så er det enkleste å bruke vårt korte anbudsskjema.

Få tilbud nå

Spar både tid og penger

Når du bruker vår anbudstjeneste får du enkelt gode tilbud fra flere leverandører. I stedet for å selv måtte dra til leverandørene for å få prisestimater lar du selskapene komme til deg. Da sparer du både tid og frustrasjon.

Alle leverandørene som kontakter deg vet dessuten at de er i konkurranse med andre, og de vil derfor gi deg sine beste tilbud for å sikre seg kundeforholdet ditt. Dermed kan du være trygg på at tilbudene du får gjennom vår anbudstjeneste er gode.

Så ved å fylle ut det korte skjemaet sparer du altså tid, siden du slipper å lete fram tilbud selv, og siden du får konkurransedyktige tilbud vil du fort kunne spare penger.

Få tilbud nå

Gratis og helt uforpliktende

Å bruke vår anbudstjeneste er dessuten gratis og helt uforpliktende. Det vil si at om du ikke skulle være fornøyd med noen av tilbudene, så står du faktisk helt fritt til å takke nei. Helt uten forpliktelser!

Så ved å fylle ut skjemaet på denne siden får du ikke bare tilbud fra flere konkurrerende leverandører, men det koster deg heller ingenting.

Det er altså ingenting å vente på, fyll ut skjemaet og få flere gode tilbud i dag. Helt gratis!

Radonmåling

Radonmålinger kan gjøres på ulike måter, både elektronisk og ved hjelp av sporfilm. Å måle radon er svært viktig, selv om du kanskje bor i et område der det generelt er lite radon. Radon finnes i hele Norge, og selv om naboen ikke har for høye verdier, kan du likevel ha behov for å iverksette radontiltak.

Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet anbefaler radonmåling, uansett hvor i landet du bor. For høye verdier av radon, kan øke risikoen for lungekreft. Få tilbud fra flere leverandører som måler radon i ditt område, så velger du det tilbudet du synes er best.

Få flere uforpliktende tilbud

Slik måles radon

Radon bør måles i vinterhalvåret, helst mellom oktober og april. Man bør måle radon over et lengre tidsrom, anbefalingen er minimum to måneder. Skal du måle radon i boligen, bør det måles i minst to oppholdsrom, og har boligen flere etasjer bør det måles i et oppholdsrom i hver etasje.

Bor du i boligblokk i tredje etasje eller høyere, trenger du normalt ikke radonmåling.

Radonmåling verdier

Dersom du får målinger som viser over 100 Bq/m³, må du iverksette radontiltak for å redusere radonnivåene. Har du allerede fått påvist for høy forekomst av radon, kan du huke av på dette i skjemaet, og få tilbud på radontiltak fra flere leverandører.

Radonmåling vann

Dersom husholdningen bruker vann fra borebrønn i det daglige, bør vannet måles for radon. Det er i utgangspunktet ikke skadelig å drikke vann som inneholder radon, men radon frigjøres fra vannet ut i luften ved f.eks. dusjing og bruk av oppvaskmaskin.

Radonkart

Radonkartene sier noe om hvilke områder som er spesielt utsatt for radonstråling, men ettersom det er store variasjoner innen små områder, kan man ikke stole på radonkartene. Den eneste måten og sikre seg på, er ved å gjennomføre en radonmåling av egen bolig/eiendom og eventuelt sette inn radontiltak.

Her finner du radonkart over hele Norge. Kartet er laget av NGU (Norges geologiske undersøkelse), som er landets sentrale institusjon for kunnskap om berggrunn, mineralressurser, løsmasser og grunnvann i Norge.

Hva er radon?

Radon er en radioaktiv edelgass. Den avgir ikke lukt eller smak, og er derfor vanskelig å oppdage uten å foreta radonmålinger. Radon befinner seg naturlig i jordskorpen, og vanligvis er nivåene ute relativt lave.

Problemet er at det kan dannes store radonkonsentrasjoner innendørs, dersom boligen ligger på et utsatt område og ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. I 2010 kom nye forskrifter for radon og boligbygging, og boliger bygget etter dette har ofte lavere nivåer av radon.

Få tilbud på radonmåling

Grafisk utsnitt av Hus.no logo