bilde av en terrasse med solskjerming

Få tilbud på utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming kan brukes for å gjøre uteplassen mer anvendelig og er også den mest effektive måten å kontrollere temperaturen innendørs.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 02.07.2024 09:47

Ulike typer utvendig solskjerming

Les mer om de ulike typene utvendig solskjerming

Markiser:

Markiser er den tradisjonelle måten å sørge for solskjerming på. En markise kan stenge ca. 70 % av varmen fra sola ute, mens dukens kvalitet/materiale avgjør hvor mye av sollyset som kan stenges ute. Tidligere var det vanlig med manuell betjening av markisen, mens dagens markiser ofte har motorisert betjening.

Screens:

Screens er rullegardiner med vevd eller perforert duk. Dukene er laget av Polyester, Glassfiber eller PVC-materiale. Screens kan stenge ute over 95 % av sollys og varme, uten at det sperrer utsikten. Svært vindbestandig.

Utvendige persienner:

Utvendige persienner er et effektivt solskjermingsprodukt som kan stenge ute ca. 90 % av solvarmen. Det finnes både manuelle og automatiske løsninger for regulering av de utvendige persiennene, og produktet er vanlig både på større kontorbygg og i eneboliger.

Pergola:

Pergola er en markise som skaper et overbygget utvendig rom, som både skjermer for sol, vind og regn. Forskjellen fra ordinære markiser er at en Pergolamarkise går på skinner som er festet i uteplassen, noe som gjør at man også kan få skjerming på sidene og ikke bare på oversiden.

Se også innvendig solskjerming

Vis mer

Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilbud fra lokale leverandører av utvendig solskjerming. Tjenesten er både gratis og uforpliktende å bruke.

Slik velger du riktig utvendig solskjerming

Hvilken form for utvendig solskjerming du bør velge kommer an på solforholdene der du bor, hva du ønsker å oppnå med skjermingen og selvfølgelig budsjettet ditt.

Dersom du er usikker på hvilken løsning som er optimal for din bolig, kan du velge å krysse av for flere typer solskjerming, eller eventuelt bare krysse av for usikker. Da får du ulike forslag fra leverandørene og kan velge det du synes passer best med ditt behov.

Befaring gir skreddersøm

For å få en mest mulig konkret vurdering og råd fra eksperter som du kan stole på, kan leverandørene komme på en gratis befaring.

Da blir det enklere for dem å gi deg et mer skreddersydd tilbud og best mulig råd om hva som vil fungere bra. Er du ikke helt sikker på hva du bør velge, anbefales en befaring sterkt for å unngå bomkjøp.

Om du derimot vet nøyaktig hva du skal ha og ønsker konkrete tilbud på dette, får du enkelt sammenlignbare tilbud gjennom vår anbudstjeneste.

 

Leverandørene vet at de konkurrerer med andre selskaper om jobben, og du kan derfor være trygg på at du får det beste tilbudet.

Få gode tilbud på solskjerming nå!