Bilde av et hvitt hus om vinteren

Ferdighus kan lønne seg økonomisk

Mens prisene på boligmarkedet stiger blir det stadig vanskeligere å få sin egen bolig. Ferdighus kan være løsningen.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 03.06.2019 09:01

Prisene på bolig i Norge har steget voldsomt de seneste årene. I de største byene kan personer med normale inntekter se langt etter å kjøpe seg eneboliger, og selv et rekkehus kan være utenfor rekkevidde på de mest populære stedene.

Fordeler med å bygge et ferdighus:

  • Tomt er rimeligere enn bolig.
  • Ferdighusmarkedet følger ikke prisveksten i boligmarkedet.
  • Ingen dokumentavgift på ferdighus.

Boligprisene har også steget betraktelig ellers i landet, noe som gjør at nordmenn binder opp stadig mer gjeld og penger i bolig. Tendensen er altså at det blir vanskeligere å komme inn i boligmarkedet og gjøre som nordmenn flest, å eie egen bolig.

Nøkkelen for å komme seg inn i boligmarkedet for mange kan da være å bygge et ferdighus.

Om du bygger et ferdighus som oppfyller visse kriterier, kan du dessuten kvalifisere til et grunnlån fra Husbanken. Dette er et lån som belønner bygging av miljøvennlige, energieffektive og universelt utformede boliger ved å gi deg bedre rente enn vanlige boliglån.

Å lete fram priser og ferdighusmodeller som passer dine behov kan være en omfattende prosess, men vi i Hus.no kan gjøre jobben for deg. Ønsker du å motta tilbud og informasjon om husmodeller fra flere leverandører som bygger der du bor er alt du trenger å gjøre å fylle ut skjemaet på denne siden.

Da samler vi tilbud fra flere ferdighusleverandører som vil bygge din drømmebolig for deg og du kan velge modellen og leverandøren som passer deg best. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Få tilbud på ferdighus!