Møre og Romsdal Følg planer og retningslinjer for bygging i din kommune.

Bygge hus i Møre og Romsdal

Med vakre fjorder og dramatiske fjell er man nesten garantert en fantastisk utsikt uansett hvor man velger å bygge hus i Møre og Romsdal.

Fra å tidligere være stort sett basert på fiske har fylket har også fått en vitamininnsprøyting gjennom olje og gassindustrien, med mange spennende jobber innen offshoreindustrien på tvers av kommunegrensene. De siste årene har da også innbyggertallet steget med rundt fem prosent; langt mer enn i innlandet og Nord-Norge.

Få tilbud på ferdighus i Møre og Romsdal

Fyll ut skjemaet på Hus.no, og få tilsendt huskataloger og prislister fra flere husleverandører som opererer i lokalområdet ditt.

Er du på jakt etter spesielle hustyper eller har andre ønsker, kan du angi dette i skjemaet. Vi samarbeider med selskaper som leverer både tradisjonelle ferdighus, elementhus/modulhus og moderne funkishus. Du kan også bestille passivhus fra de fleste ferdighusleverandørene.

Få tilbud fra husleverandører

Nyttige lenker Bygging av eneboliger

Kanskje ikke så overraskende blir det bygget flest nye hus i fylkets største by, Ålesund. Men det reiser kanskje noen øyenbryn at Fræna kommune, som nå er blitt en del av Hustadvika kommune, i utkanten av Molde, tar andreplassen. Grunnene til dette kan være flere. Boligbehovet i Molde har i stor grad blitt dekket av en større utbyggelse av leilighetsblokker - den såkalte Nordbyen. I tillegg har Fræna veldig mye vakkert turterreng med turistområder som Skaret der hyttebebyggelse nok er mer på å dra opp statistikken.

Få tilbud fra husleverandører

Størst aktivitet relativt til befolkningen er det imidlertid på øya Giske, som ligger ute i havgapet nordvest for Ålesund. Giske har blitt satt på kartet i senerre år av Sommerfesten på Giske, som ble kjent som verdens største vennefest, før den ble så stor at arrangørene følte de måtte begynne å ta betalt. Det er vel heller tvilsomt at de som bygger bolig der bare er ivrige festivaldeltagere, men kanskje falt noen av de tusenvis besøkende for den vakre naturen i kommunen

Grafisk utsnitt av Hus.no logo