La meglerne konkurrere

Flere meglere konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet. Tjenesten er helt gratis for deg.

100 % uforpliktende

Du velger selv om er fornøyd med noen av tilbudene eller om du vil avslå alle.

Spar tid og energi

Du slipper å tråle internett og kontorer etter den beste avtalen og kan dermed bruke tiden på noe morsommere.

Få tilbud fra meglere!

Sammenlign tilbud fra flere meglere

På Hus.no kan du hente inn tilbud fra en rekke eiendomsmeglere i nærmiljøet ditt.

Når du fyller ut det korte skjemaet, kommer du etter kort tid til å få tilbud fra flere eiendomsmeglere. De vet at de konkurrerer mot andre eiendomsmeglere, noe som gjør at du kan være sikker på at du får det beste tilbudet de har.

Ved å bruke Hus.no sin sammenligningstjeneste av eiendomsmeglere slipper du selv å måtte ta kontakt med en rekke meglerkontor. På den måten sparer du tid. Ved å få de beste tilbudene sparer du også penger.

Én ting er å spare penger, en annen er å få best mulig pris for boligen du skal selge. Derfor bør du velge den eiendomsmegleren som du føler du har best kjemi med. Det kan bidra til at megleren går den ekstra milen for deg slik at du får så god pris som mulig.

Vi setter deg kun i kontakt med eiendomsmeglere som holder til i nærheten av deg. Eiendomsmeglere som kjenner området boligen skal selges i gir større sjanse for å få best mulig salgssum.

Sammenlign meglere nå

Slik finner du riktig eiendomsmegler

Du bør velge en eiendomsmegler med god lokalkunnskap som har forståelse og innsikt i markedet. Du bør kontakte flere meglere, inviter dem gjerne på en befaring, og prat med dem om hvilken strategi de har for å selge din bolig.

Det er ikke nødvendigvis lurt å velge den megleren som lover høyest salgssum for din bolig, velg heller den som har et realistisk bilde av markedet og som har en solid salgsstrategi.

Pris eiendomsmegler

Det er store variasjoner mellom hvor stort honorar de ulike eiendomsmeglerne krever. Ofte beregnes summen ut fra en prosentandel av salgssummen, så jo dyrere bolig, jo dyrere blir det i kroner og øre. Alt fra 1 til 3 prosent er vanlig, og her kan det være rom for forhandling.

Man kan også betale for antall arbeidstimer, disse faktureres for et sted mellom 1500 til 2000 kroner per time. Det viktigste er uansett å velge den megleren du opplever som best kvalifisert, og kanskje lønner det seg totalt sett å ikke gå for den billigste.

Den totale prisen du betaler til eiendomsmeglerkontoret vil som regel være en del høyere enn selve honoraret, ettersom det også kan inkludere utgifter til fotograf, takstmann, markedsføring, eierskiftegebyr, visningshonorar, tinglysningsgebyrer og annet som megleren tar seg av for deg.

Totalt vil oppgjøret for boligsalg via eiendomsmegler lande på rundt 100.000 kroner og oppover, avhengig av megler, område, bolig og hvilke produkter og tjenester som er inkludert i prisen.

Få konkurransedyktige tilbud fra flere meglere!

E-takst, verditakst, verdivurdering og prisantydning

E-takst er en ny form for verdivurdering som ble innført i 2016. Meglerne må forholde seg til strengere krav når de setter e-takst, enn de tidligere måtte da verdivurdering ble gitt. Blant annet må de ta med prisstatistikk, befaring av boligen, boligens standard, dokumentasjon og andre opplysninger.

E-takst må ikke forveksles med verditakst som settes av en takstmann. Denne vil inkludere mange av de samme faktorene som e-taksten, men også andre forhold som bygningens tekniske tilstand.

E-taksten behøver ikke å være lik prisantydningen selv om megler setter begge to. Prisantydningen er basert på hvor mye megler mener det er realistisk å få for boligen i samsvar med selgers ønsker.

Det kan være forhold ved boligen som ikke er medregnet i e-taksten som gjør at prisantydningen kan være både høyere og lavere enn e-taksten. Det anbefales at man får både e-takst fra megler og verditakst fra en talsperson i forbindelse med boligsalget.

Tilstandsrapport

Uansett bør du skaffe en tilstandsrapport for boligen du skal selge, og denne utarbeides av en takstperson. Tilstandsrapporten beskriver boligens tekniske og vedlikeholdsmessige tilstand, og selv om det ikke er lovpålagt å ha dette ved salg av bolig, vil tilstandsrapporten fungere som en trygghet og sikkerhet for både selger og kjøper.

Om tjenesten

Vi lagrer ikke informasjonen noe sted, og vi vil aldri bruke informasjonen til noe annet enn å gi deg gode tilbud på eiendomsmeglere i nærheten av deg.

Få tilbud fra meglere!

Grafisk utsnitt av Hus.no logo