Bilde av et ensomt rødt hus på et jorde.

Leverandørene oppgir sjelden pris på nett

Prisen på ferdighus er basert på en rekke faktorer og vil derfor variere. Vi forteller deg hvilke faktorer som spiller inn og hva du må tenke på.

Bilde avNora Nygaard

Nora Nygaard

Sist oppdatert:07.10.2022 02:57

Ulike kostnader knyttet til levering, transport, håndverkere og andre utgifter som hører med når et hus skal bygges er alle med på å gjøre at prisen på ferdighus varierer fra region til region. Hva som inngår i prisen på et ferdighus varierer dessuten mellom selskaper, og derfor dropper de fleste selskapene å oppgi fullstendige prislister på nett.

Dette kan selvfølgelig være frustrerende for deg som kunde, fordi du gjerne vil se hva husene du drømmer om koster uten å måtte bruke tid på å bestille prislister fra selskapenes lokalkontorer.

Vi gjør jobben for deg

Vi i Hus.no har imidlertid gjort denne prosessen enklere for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet på denne siden for å samle inn pristilbud fra flere husleverandører samtidig.

Når du har fylt ut skjemaet vil du motta prislister fra flere husleverandører som leverer hus der du ønsker å bygge. Ved å motta relevante prislister vil du da enkelt kunne sammenligne priser og leverandører før du bestemmer deg. Slik sparer du både tid og penger.

Dette må du tenke på når du skal sammenligne priser på ferdighus

For det første kan det variere fra leverandør til leverandør hva som følger med i prisen. Siden prisen også varierer pga. leveringskostnader og avtaler med underleverandører, vil også prisene variere fra region til region. Derfor er det viktig å sørge for å ha en oppdatert prisliste som gjelder for det fylket eller den regionen du skal bygge huset.

Hva følger med i prisen?

Alle husleverandører har krav om å levere hus som oppfyller minstekravene i teknisk forskrift (TEK 17). Disse kravene er strenge i Norge, og sikrer deg derfor et solid minstenivå på huset når det gjelder tekniske installasjoner, isolering og andre byggtekniske forhold.

Bilde av et garderobestativ i et moderne hjem
Vær obs på hva som er inkludert: Vinduer og dører følger vanligvis med i prisen på en standardleveranse, men det gjør ofte ikke overflatearbeid, som maling og parkett.

I en standardleveranse bør du sørge for at alle grunnleggende innvendige arbeider er inkludert. Det vil si:

  • Rørarbeider
  • Elektrikerarbeider
  • Vinduer, dører, osv.
  • Kjøkken med kjøkkenvifte
  • Baderomsservanter og toaletter

Les også: Ferdighus kan lønne seg økonomisk.

Hva følger ikke med i prisen?

Du bør i tillegg til å få oversikt over hva som følger med i prisen, få en tydelig oversikt over hva som ikke følger med, da dette ofte kan være sentrale ting.

I en standardleveranse er som regel ikke det følgende en del av prisen:

  • Utvendige grave-, mur- eller rørarbeider
  • Pipe
  • Hvitevarer
  • Dusj og badekar
  • Overflatearbeider som maling, parkett, flislegging.

Husk bare at de aller fleste priser ikke er mer enn et anslag. En endelig pris får du først etter at en ansatt hos ferdighusselskapet har regnet ut prisen for deg.

Vil du gjøre deler av jobben selv?

Du bestemmer selv hvor mye ferdighusleverandøren skal levere, og hvor mye du vil gjøre selv. Du kan bestille et nøkkelferdig hus hvor absolutt alt leveres av leverandøren, eller du kan velge å gjøre større eller mindre deler av jobben selv.

Uansett hva du velger, er det lurt å innhente priser fra flere ferdighusleverandører før du bestemmer deg for hvilket hus du vil bygge.

Få tilbud på ferdighus nå

Grafisk utsnitt av Hus.no logo