Annonse
Annonse
Bilde av baderom som er halvveis revet og knuste fliser

Slik pusser du opp badet på budsjett

6 enkle og rimelige grep for et finere baderom.

Bilde av Siglinde Lunde

Siglinde Lunde

Sist oppdatert: 04.04.2020 23:58
Annonse

Totalrenovering av bad kan koste mye. Ikke alle har råd eller behov for å umiddelbart koste på full renovering, men det er mange relativt enkle og rimelig grep du kan gjøre for å freshe opp baderommet. En del kan du gjøre selv, men skal du bytte toalett, dusj eller servant kan det være greit å bruke en rørlegger til å gjøre dette.

Få tilbud fra rørleggere

Aktuell tjeneste

Skal jobben bli utført på en god måte, er det viktig å finne rett rørlegger med solid kompetanse og erfaring. En måte å sikre seg en god rørlegger kan være å be om referanser. Da kan du få høre hvordan tidligere kunder har opplevd den rørleggeren du vurderer å bruke. Husk likevel at de som blir bedt om å være referanser sannsynligvis har vært fornøyde med jobben.

6 enkle og rimelige grep for et finere baderom

1) Bytt dusjkabinett

Har du et litt eldre bad, dusjer du sannsynligvis i kabinett eller badekar. Dersom dette også begynner å dra på årene, kan det fort se litt gammel og slitt ut. Ripete glass, støv og møkk i lister og gulnet materiale kan dra ned helhetsinntrykket av badet. Et nytt dusjkabinett behøver ikke å koste all verdens, og kan virkelig gi badet et løft.

En del vil prøve å montere dette selv, men husk at du som ikke er vant med det, vil du bruke atskillig mer tid enn om en fagperson gjør jobben. Skulle en lekkasje oppstå som følge av feil, vil du kunne få problemer med forsikringsutbetaling. Ved å benytte seriøse fagfolk vil du ha reklamasjonsrett i fem år etter lov om håndverkertjenester.

2) Bytt toalett

Et nytt toalett kan koste fra noen hundrelapper opp til mangfoldige tusen, alt ettersom hvilke materialer og andre funksjonaliteter det skal ha. De riktig luksuriøse toalettene kommer med rumpevask og setevarmer, og har til hensikt å ta toalettbesøket til nye høyder.

Som nevnt over, bør du også få en rørlegger til å installere det, slik at alt blir riktig. Med jobb og nytt klosett vil dette koste noen tusenlapper, men det er et relativt rimelig grep som gjør at både den visuelle opplevelsen av badet og selve brukeropplevelsen kan løftes flere hakk.

3) Bytt gulvbelegg

Eldre bad har gjerne gulvbelegg og ikke fliser, slik moderne baderom har. Dersom farge og mønster på gulvbelegget er utdatert og falmet, finnes det mye å velge mellom i dag. Alt fra enkle ensfargede belegg, til flisemønster i alle fargevarianter, og grafiske mønstre. Gulvet kan du legge selv, men har du først en entreprenør inne for å fikse flere ting på badet, kan du høre om de har en fagperson som kan ta jobben. Et ruglete gulv vil neppe se pent ut.

4) Et strøk maling
oppussing bad
Detaljene teller: Små endringer som et nytt malingsstrøk eller dekorasjon kan gjøre underverker.

Bad uten fliser på gulv og vegger har gjerne en form for veggplater med maling eller tapet. Er det en stund siden dette fikk omsorg, vil et strøk med en trendy farge som kanskje matcher det nye gulvbelegget eller bare et nytt hvitt malingsstrøk kunne gjøre underverker for romfølelse og oppfriskning av badet.

Også gamle fliser kan males, husk å vaske dem nøye med riktig kjemikalier før du bruker grunning og maling. Fettrester på fliser som ikke er godt renset, kan forårsake at malingen preller av når den tørker. Du kan også pusse flisene for at malingen skal sitte bedre.

5) Baderomsmøbler

Står det fortsatt noen baderomsmøbler fra 1980-tallet med farge og form som kanskje er både upraktisk og litt utdatert? Bytte av skap, servant, speil og annet møblement kan gjøres i flere prisklasser og behøver ikke å bli kjempedyrt.

Bruk en rørlegger til å montere ny servant, vannlekkasje og feil kan få dyre konsekvenser som ikke dekkes av garanti eller forsikring dersom du har gjort det selv. Husk at jo mindre møbler du har på badet, jo luftigere og større vil rommet se ut.

6) Styling

Nordmenn bruker stadig mer penger på dekorasjon til hjemmet, og baderommet er ikke unntatt. Noen nye håndklær i en delikat farge, duftlys, grønne planter, og en pen såpebeholder kan sette prikken over i-en og tilføre rommet det lille ekstra.

Del denne artikkelen:
Annonse

Nyttige artikler

Grafisk utsnitt av Hus.no logo