Hus.no - Norges største husportal
Alt om Hus - Norges største husportal                                              Søk i våre sider her ->
Vår TV reklame på             Translate English Deutsch Español Français 

 
BoligPartner - husene folk snakkker om Skalahus - Ny huskjede www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Ferien.no - Alt om ferie - Norges største ferieportal
TEST AV ROBOT STØVSUGER

Vi er alltid på jakt etter produkter som kan gjøre kjedelige rutineoppgaver for oss. En av disse oppgavene er bl.a. støvsuging. Vi har tatt en liten minitest av Robot-støvsuger fra Wilfa.

Denne støvsugeren blir produsert av et firma i Hong Kong som heter Uama.
Du får se den spennende konklusjonen i bunnen av denne minitesten.

Produktet kom pent innpakket i en eske som inneholdt støvsugeren, oppladbare batterier og et lade-adapter. I tillegg fulgte det med en fjernkontroll med 2 batterier, 2 gummibørster til støvsugeren og en oversiktlig bruksanvisning på norsk. Det fulgte også med en holder for mikrofiberklut samt 3 mikrofiberkluter (til bruk på parkett, ikke tepper). Så langt alt vel.

Fjernkontrollen kan styre støvsugeren akkurat på samme måte som en radiostyrt bil, så for barna er det morsomt å få lov til å kjøre denne inne i stua. For oss voksne så blir det vel heller til at vi velger automatisk kjøring. Det kan nevnes at vår fjernkontroll kom med et defekt batteri, så vi måtte ut og kjøpe et nytt av typen AAA.

Sett fra undersiden så har støvsugeren 3 hjul; driftshjulene bak og styrehjulet foran. Legg merke til de to gummikammene som plasseres på hver side. Disse er ment for å komme til i kroker og feie hybelkaninene frem mot sugedelen i midten.
Bildet viser disse gummikammene som stikker litt på utsiden av støvsugeren. Legg merke til den store "støtfangeren" foran, denne gir beskjed til støvsugeren om at det er hindringer i veien og støvsugeren velger da en annen retning i hht. den innstilling som er gjort. Det er mulig å innstille støvsugeren på forskjellige vendingsmuligheter som "Tilfeldig, spiral, langs veggen og z-type (omtrent som et mursteinsmønster)".
Så til selve testen: Vi startet støvsugeren og den begynte å kjøre rundt på parketten. Når den kom til teppet på bildet så oppfattet den det som en hindring og begynte å rygge og så kjøre andre retninger. Dette medførte at den ikke automatisk gikk løs på teppet.
Vi prøvde deretter å løfte støvsugeren opp på teppet og la den gjøre jobben her, men på dette teppet så kjørte den noen få centimeter og suget seg fast, hvor den ble stående helt stille. Denne typen teppe er tydeligvis uegnet for robot-støvsugeren. Her må en finne frem den gode gamle sliteren.
Her oppstod det også problemer da den ikke greide å komme seg over teppekanten. Som på bilde 5 snudde den også her og jobbet videre på parketten slik at området med parkett på baksiden av teppehjørnet ble stående urørt. Det anbefales derfor at man tenker på møblenes og teppenes plassering før igangsetting, dersom man ønsker at støvsugeren skal gjøre jobben ordentlig. Men OBS: Vær klar over at støvsugeren er såpass kraftig at løse ledninger til lamper o.l. kan medføre katastrofe da disse ledningene ikke oppfattes som noen hindring før lampen eller hva det måtte være i enden av ledningen, ligger på gulvet. Dette står også i bruksanvisningen.
Da støvsugeren ikke greide våre tettvevde tepper prøvde vi den på et vanlig vegg-til-vegg teppe. Legg merke til at den hadde store problemer med å feie opp rasket som vi hadde lagt foran den. Den unnlot å ta med det du ser på bildet.
Etter denne testen så åpnet vi støvbeholderen og det viste seg at den hadde fått med seg endel hybelkaniner. Mye lo, men den hadde også fått med seg noen pop-corn og maiskorn m.m.
Erfaringer etter en ukes drift :

Konklusjon: Etter å ha gjort denne testen med støvsugeren så kan vi dessverre ikke si at den stod til forventningene. Det at den suger seg fast i vanlige kortvevde "persiske" tepper gjør at bruksområdet blir veldig begrenset. På parketten gjorde den derimot en grei jobb og samlet opp overraskende mye. Problemet med ledninger til bordlamper o.l. gjør at en må være veldig nøye med forberedelsene før støvsuging. Når den kom til trappeavsatser viket den unna og falt ikke ned, så denne type hindring fungerte greit. Vi kan også nevne et punkt om støynivået. Det var meget høyt og plagsomt, så det nyttet ikke å sitte i godstolen og kose seg mens støvsugeren gjorde jobben.
Alt i alt er dette en støvsuger som trenger mer utvikling for å gjøre den jobben som den er tenkt til å gjøre. Dessverre ender nok denne støvsugeren mer som støvsamler enn støvsuger, hos vår testfamilie.

Se også:

Rent med robot

 

Annonser

Oppslagsverk til produsenter og leverandører av hus og husrelatert stoff på internett. Dette er en gratistjeneste 100% objektiv, alle med relevante websider kan komme med som gratis tekstlenke. - Copyright 2000-2019.
www.Hus.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hytte.no   www.Hus.no