Hus.no - Norges største husportal
Alt om Hus - Norges største husportal                                              Søk i våre sider her ->
Vår TV reklame på             Translate English Deutsch Español Français 

 
BoligPartner - husene folk snakkker om Skalahus - Ny huskjede www.Baat.no - Alt om båt - Norges største båtportal www.Hytte.no - Alt om hytte - Norges største hytteportal www.Ferien.no - Alt om ferie - Norges største ferieportal
Demontere / Fjerne gammel Varmepumpe

Se også vår egen side om varmepumper og tester her : varmepumpe.html

Den gamle varmepumpen som hus.no viser installasjonen til i artikkelen ” Varmepumpe installasjon 2003” er defekt etter 11 år.

En dag sluttet den ganske enkelt å fungere, og presenterte oss i stedet for en noe kryptisk feilmelding om hvor feilen skulle være.
Feilen ble oppgitt til å befinne seg i elektronikkortet i utedelen av varmepumpen. Det var da nærliggende å tro at det mest kostnadseffektive ville være å bytte ut det defekte kortet og satse på at varmepumpen deretter ville fungere som normalt.

Da vi kontaktet servicepersonell viste det seg imidlertid at bytting av elektronikkort i utedelen ville bli meget kostbart. Det ble anslått priser på rundt kr 5000, og da ville kostnader med utføring av arbeidet komme i tillegg.
Det kunne heller ikke utelukkes at flere feil kunne dukke opp under reparasjonen. Det ble antydet at også andre deler i pumpen kunne være modne for utskiftning. Det var visstnok vanlig at komponenter slik som 4 veis ventilen, og også annen elektronikk i både utedel og innedel på varmepumpen begynte å skrante ved så høy alder. Ingen kunne således garantere feilfri drift etter en kostbar reparasjon.
Summa summarum - vi ble anbefalt å bytte til helt ny varmepume – og dette rådet fulgte vi.

Dette har resultert i 3 nye artikler :

- Fjerning av gammel varmepumpe
- Installasjon av ny varmepumpe (2015)
- Installasjon av varmepumpehus
- ( Montering av varmepumpe - opprinnelig artikkel )

Fjerning av gammel varmepumpe fra 2003  :
Man må ikke sette i gang og fjerne gamle varmepumper på egenhånd. Det er ganske enkelt ikke lovlig og kan medføre at man blir tiltalt for miljøkriminalitet. 
Varmepumpen innholder nemlig en gass som er strengt forbudt å slippe ut i luften. Her må det spesialutstyr til, både for å tømme den gamle varmeumpen men også for å flytte gassen over på en egen gassflaske. Noen installatører tar kr. 1000.- for å gjøre denne jobben, inklusive fjerning den gamle varmepumpen. Andre installatører lar deg få det med på kjøpet når du handler ny varmepumpe.

Tømming av utedel :
Som tidligere nevnt, dette er strengt forbudt å gjøre selv.
Her må det brukes profesjonelt utstyr :
- Spesiell pumpe
- Gasstank 
Gassen blir pumpet ut av den gamle varmepumpen, over på gasstanken. Som blir levert til godkjent mottak for destruering.
Når tømming av gass er ferdig, er det klart for demontering. 
Kabel og rør kuttes, og utedel fjernes.
Innedel skrus ned, og fjernes.
Og det hele leveres til godkjent mottak for resirkulering 

Annonser

Oppslagsverk til produsenter og leverandører av hus og husrelatert stoff på internett. Dette er en gratistjeneste 100% objektiv, alle med relevante websider kan komme med som gratis tekstlenke. - Copyright 2000-2019.
www.Hus.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hytte.no   www.Hus.no